Zomerkamp

Orthodox Zomerkamp

Hoe het begon

Het Orthodoxe Zomerkamp wordt sinds 2000 georganiseerd en geleid door OJN in samenwerking met de Orthodoxe Jongeren in de BeNeLux (OJB-JOB).  Wij zetten een traditie voort die ongeveer 25 jaar geleden gestart is door de Vereniging van Orthodoxen H. Nicolaas van Myra. Het is een zomerkamp voor orthodoxe kinderen en tieners van 7 tot 18 jaar. Het kamp is bedoeld om kinderen en tieners in een andere context dan de parochie of het gezin een orthodoxe vakantieweek te laten beleven. Het wil een plek zijn waar deelnemers en leiding in een orthodoxe omgeving leven: gebed, Goddelijke liturgie en catechese zijn vaste onderdelen van het programma. Het zomerkamp is ook een vakantiekamp, dus horen sport, spel, zingen, spannende verhalen en een kampvuur er ook bij.

Het kamp heeft de zegen van de orthodoxe bisschoppenconferentie in de Benelux.

Lid worden?

=

Groepsindeling en betalingsgegevens

In de tabel hieronder kunt u vinden in welke groep uw kind waarschijnlijk zal zitten op het OZK, aan de hand van de leeftijd van het kind en in welke groep/klas hij/zij het afgelopen schooljaar heeft gezeten. De daadwerkelijke groepsindeling kan desondanks verschillen, dit wordt per kind bekeken.

 

Leeftijd Kind

2020-2021 NL

2020-2021 BE

OZK groep

Prijs

7-9 jaar

groep 3, 4 of 5

klas 1, 2 of 3

jongste kinderen (K1)

€165

9-12 jaar

groep 6, 7 of 8

klas 4, 5 of 6

oudste kinderen (K2)

€165

12-15 jaar

VO klas 1, 2 en 3

1e, 2e, 3e middelbaar

tieners 1 (T1)

€185

15-18 jaar

VO klas 4 en hoger

4e middelbaar en hoger

tieners 2 (T2)

€185

De hoogte van het deelnemersgeld per groep kunt u vinden in de laatste kolom van de bovenstaande tabel. Voor 2019 is de betalingsdeadline 15 juni. Het deelnemersgeld is over te maken naar NL 58 INGB 0000 1212 93 t.nv. Orthodoxe Jongeren in Nederland-OJN-OZK. Wilt u de naam van de deelnemer er bij zetten als u het deelnemersgeld overmaakt? Bedankt!

Steun het OZK

Het zomerkamp heeft als doel om kinderen van verschillende achtergronden binnen een orthodoxe omgeving een onvergetelijke vakantieweek aan te bieden. Omdat zowel OJN als OZK vrijwilligersorganisaties zijn, is alle hulp bijzonder welkom. Er zijn meerdere manieren waarop u het OZK kunt steunen:

  1. Door het kamp te promoten bij gezinnen met kinderen. Veel gezinnen kennen het kamp niet en zijn erg geïnteresseerd om meer over het kamp te horen. Ook kunt u bijvoorbeeld helpen met het invullen van het inschrijfformulier, als dit lastig blijkt te zijn.
  2. Door een financiële bijdrage. U kunt zelf aangeven of u met uw bijdrage een deelnemer wil sponsoren of bijvoorbeeld wilt bijdragen aan de kosten van de excursie van dit jaar. Ook een bijdrage voor materiaal is van harte welkom.
  3. Door een bijdrage in natura. Wij zijn altijd op zoek naar goede, warme slaapzakken en isolerende slaapmatten. Heeft u deze en wilt u die doneren aan het OZK, neem dan contact op met orthodoxzomerkamp@gmail.com
  4. Door te helpen met het kamp op- en/of afbouwen. Het is elk jaar een hele klus om alle tenten neer te zetten, en ze aan het einde van het kamp weer af te bouwen. We kunnen uw hulp hier goed bij gebruiken! Wilt u helpen, neem dan contact op met orthodoxzomerkamp@gmail.com

Giften kunnen worden overgemaakt op NL 58 INGB 0000 121293 t.n.v. Orthodoxe Jongeren in Nederland-OJN-OZK. Om u via email een ontvangstbevestiging te kunnen sturen zou het fijn zijn als u hier uw emailadres bij vermeldt.

OJN heeft ANBI status.