Orthodox Zomerkamp

Orthodox Zomerkamp

Het Orthodoxe Zomer Kamp wordt sinds 2000 georganiseerd en geleid door OJN in samenwerking met de Orthodoxe Jongeren in de BeNeLux (OJB-JOB).  Wij zetten een traditie voort die ongeveer 25 jaar geleden gestart is door de Vereniging van Orthodoxen H. Nicolaas van Myra. Het is een zomerkamp voor orthodoxe kinderen en tieners van 7 tot 18 jaar. Het kamp is bedoeld om kinderen en tieners in een andere context dan de parochie of het gezin een orthodoxe vakantieweek te laten beleven. Het wil een plek zijn waar deelnemers en leiding in een orthodoxe omgeving leven: gebed, Goddelijke liturgie en catechese zijn vaste onderdelen van het programma. Het zomerkamp is ook een vakantiekamp, dus horen sport, spel, zingen, spannende verhalen en een kampvuur er ook bij.

Het kamp heeft de zegen van de orthodoxe bisschoppenconferentie in de Benelux.

Orthodox Zomerkamp 2023

Dit jaar vindt het OZK plaats in België: we gaan naar De Hoge Rielen nabij Kasterlee. Het zal zijn van 22 tot 29 juli.

De inschrijvingen zijn nog niet geopend.

Voor meer informatie zie de website of de facebookpagina van het OZK of stuur een email naar orthodoxzomerkamp@gmail.com.

Steun het OZK

Het zomerkamp heeft als doel om kinderen van verschillende achtergronden binnen een orthodoxe omgeving een onvergetelijke vakantieweek aan te bieden. Omdat zowel OJN als OZK vrijwilligersorganisaties zijn, is alle hulp bijzonder welkom. Er zijn meerdere manieren waarop u het OZK kunt steunen:

  1. Door het kamp te promoten bij gezinnen met kinderen. Veel gezinnen kennen het kamp niet en zijn erg geïnteresseerd om meer over het kamp te horen. Ook kunt u bijvoorbeeld helpen met het invullen van het inschrijfformulier, als dit lastig blijkt te zijn.
  2. Door een financiële bijdrage. U kunt zelf aangeven of u met uw bijdrage een deelnemer wil sponsoren of bijvoorbeeld wilt bijdragen aan de kosten van de excursie van dit jaar. Ook een bijdrage voor materiaal is van harte welkom.
  3. Door een bijdrage in natura. Wij zijn altijd op zoek naar goede, warme slaapzakken en isolerende slaapmatten. Heeft u deze en wilt u die doneren aan het OZK, neem dan contact op met orthodoxzomerkamp@gmail.com
  4. Door te helpen met het kamp op- en/of afbouwen. Het is elk jaar een hele klus om alle tenten neer te zetten, en ze aan het einde van het kamp weer af te bouwen. We kunnen uw hulp hier goed bij gebruiken! Wilt u helpen, neem dan contact op met orthodoxzomerkamp@gmail.com

Giften kunnen worden overgemaakt op NL 58 INGB 0000 121293 t.n.v. Orthodoxe Jongeren in Nederland-OJN-OZK. Om u via email een ontvangstbevestiging te kunnen sturen zou het fijn zijn als u hier uw emailadres bij vermeldt. OJN heeft ANBI status.