OJN-dag 2008

Met een kleine, zeer enthousiaste groep jonge orthodoxen heeft OJN afgelopen zaterdag een jongerendag gehouden. We verzamelden in de Koptische kerk in Utrecht. Daar kregen we een lezing van Elham Khalil, lid van de Koptische kerk, over de verschillen en overeenkomsten tussen de vroege christenen en ons orthodoxen nu. Met levendige voorbeelden en twee plastic bekertjes die het eeuwige en het tijdelijke leven illustreerden heeft ze een prachtverhaal gehouden.
Na een gezellige lunch kropen we achter de televisie om een tweetal video’s te bekijken. De video’s heeft Elham gemaakt voor het Koptisch museum  (het museum bestaat niet meer). In de eerste film werd het kiezen van het mooiste brood voor het worden van het lam uitgelegd. In de tweede film zagen we een samenvatting van de Koptische liturgie.
Hierna pakten we de bus (het regende!!) naar het Museum Catharijneconvent in de binnenstad van Utrecht. We hebben ons twee uur lang vermaakt met de audio-tour, het bekijken van de tentoonstelling “Met passie geschilderd” en de museumwinkel. Hierna liepen we naar het pannenkoekenrestaurant voor een overheerlijke pannenkoek.
Deze gezellige en inspirerende dag sloten we af met de avondwierookgebeden (Vespers) in de Koptische kerk. Van de Abouna (priester) kregen we na afloop een kruisje om ons te bedanken dat we in zijn kerk waren geweest. We zullen nog een keer terugkeren op een zondag voor de liturgie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *