Jongerenweekend Engeland

St. John the Baptist
Ilam, Engeland 21-24 maart 2008

Vrijdagavond om 07:00 uur vertrek vanaf Schiphol. Onze (Agnes en ik) vlucht was vanwege de sneeuw vertraagd. Na een rustige en korte vlucht kwamen wij aan in het zonnige Engeland. Met de bus gingen we naar het station in Derby( spreek uit: Darby)
Daar gingen we op zoek naar een man met een baard en een grijze trui. Uiteindelijk vonden wij de man die we zochten. Hij is Roemeens en zijn naam is Ionut (Donut) In de autorit van 40 minuten veranderde het landschap van een klein Engels stadje naar een prachtig landschap met heuvels en schapen. In dit mooie landschap is het plaatsje Ilam. In dit plaatsje vond het Orthodox Youth Festival 2008 plaats. We werden hartelijk ontvangen door de organisatie. Om het ijs te breken deden we een aantal kennismakingsspelletjes waaronder het onderdeel ‘speeddaten’. Tijdens dit onderdeel maakten we ook kennis met Bisschop Kallistos, Vader Filip en zuster Magdalena van het klooster in Essex.
’S Avonds gingen we met z’n allen  naar de Kerk op het terrein van de Heilige Betram. We hielden Vespers en hierna hebben we met elkaar gesproken over allerlei onderwerpen. De volgende dagen starten we met de Liturgie, die elke keer weer heel inspirerend is geweest. Gedurende het weekend hebben we diverse lezingen gehad van o.a. Bisschop Kallistos, Vader Filip en zuster Magdalena. De hoofdlijnen van de lezingen waren vrijheid in je leven,vrijheid om je eigen keuzes te maken en de vrijheid die je hebt als je alleenstaand bent of juist al samen. Deze lezingen waren inspirerend, grappig en heel erg herkenbaar en ze hebben geleid tot goede gesprekken tussen de jongeren naderhand. Verder hebben we prachtige wandelingen gemaakt door de groene heuvels met schapen en heel veel modder. Tijdens deze wandelingen hebben we verder gepraat over de lezingen en elkaar op een creatieve manier leren kennen. Een belangrijk onderwerp was het kinderkamp. Uit de gesprekken is gebleken dat zowel het Griekse zomerkamp als het OJN-OZK veel overeenkomsten hebben. Over en weer werden er ervaringen uitgewisseld en adviezen gegeven om de zomerkampen tot een nog groter succes te maken. Tijdens deze dagen werd er gegeten volgens de vastenregels. Op de laatste avond voor ons vertrek leerden we de Ierse volksdans en kregen we een Grieks mini concert op de piano en de gitaar. Het afscheid was erg bijzonder. In zo een korte tijd hebben we met iedereen een hechte band gekregen. Vandaar dat het afscheid erg zwaar was. Er waren veel tranen en er werd gezongen. Hopelijk zullen we elkaar snel weer zien. Deze dagen waren veel te kort om iedereen goed te leren kennen, maar er blijven hele mooie herinneringen over. We hebben er zeker van genoten en we zullen deze bijzondere dagen koesteren.

Janja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *