Activiteiten

Activiteiten

Astenweekend

Elk jaar met Westers Pinksteren organiseert OJN een weekend in de omgeving van het orthodoxe klooster van de Geboorte van de Moeder Gods in Asten (Noord-Brabant). het programma biedt een combinatie van workshops, klusjes in het klooster, lezingen, gebed en vrije tijd.

Pannekoekenavond

Elk jaar organiseren we een pannekoekenavond voor de grote vasten begint, naar Russisch gebruik met ui en zure room, maar er is natuurlijk ook stroop en poedersuiker!

Andere activiteiten

Verder organiseren we ook andere activiteiten zoals een filmavond, schaatsen, klussen in Den Haag, potluck dinners, BBQ’s, en thema-avonden. Gezelligheid, ontmoeting en inhoudelijke discussie staan centraal.

Orthodox Zomerkamp

Het Orthodoxe Zomer Kamp wordt sinds 2000 georganiseerd en geleid door OJN in samenwerking met de Orthodoxe Jongeren in België (OJB-JOB). Het is een zomerkamp voor orthodoxe kinderen en tieners van 7 tot 16 jaar. Het kamp is bedoeld om kinderen en tieners in een andere context dan de parochie of het gezin een orthodoxe vakantieweek te laten beleven. Het wil een plek zijn waar deelnemers en leiding in een orthodoxe omgeving leven: gebed, Goddelijke liturgie en catechese zijn vaste onderdelen van het programma. Het zomerkamp is ook een vakantiekamp, dus horen sport, spel, zingen, spannende verhalen en een kampvuur er ook bij.

OJN op reis

OJN is in 2009 en 2016 op reis naar Griekenland geweest. We hebben kerken en kloosters bezocht en hiernaast ook vakantie gevierd. Op dit moment zijn we aan het kijken naar mogelijkheden voor een pelgrimage naar Taizé in 2020 en een andere reis in 2021.

Internationale contacten

OJN is sinds 1992 lid van SYNDESMOS, de wereldwijde federatie van orthodoxe jongerenverenigingen. SYNDESMOS verenigt 121 organisaties in meer dan 40 landen, op het gebied van alle lokale Orthodoxe Kerken. De lidorganisaties werken samen op het gebied van kampen, conferenties en festivals. De activiteiten van SYNDESMOS staan open voor de jongeren van OJN. In het verleden hebben leden van OJN gewerkt op het secretariaat van SYNDESMOS en bestuursfuncties in de federatie bekleed. 

OJN onderhoudt nauwe contacten met orthodoxe jongerenorganisaties in de omringende landen: OJB in België, ACER-MJO in Frankrijk, the Fellowship of St John the Baptist in Engeland. In Nederland is er contact met de Vereniging van Orthodoxen, H. Nicolaas van Myra en Orthodoxie.nl